IP-TV


När man ser på TV-program som kommer via ljuskabel så heter det IPTV.

I all sin enkelhet betyder det att din fiber router i huset, (d.v.s. lådan som behövs för att koppla datorer och annan utrustning till ljuskabeln), kopplas till en nätdigitalbox som du har beställt från t.ex. en IPTV-operatör. Denna nätdigitalbox lagrar TV-kanaler som du har beställt t.ex. de eftertraktade svenska kanaler. Nätdigitalboxen kopplas sedan till din TV-apparat.

Du kan se på TV-programmen just när det passar dig bäst, d.v.s. du behöver inte längre vara bunden till klockan. Om du tröttnar på någon TV-kanal så är det bara att avbeställa den och välja en ny. Kan TV-tittande bli enklare och mera flexibelt?

En operatör som säljer IP-TV i Finland är Maxivision.

Varför behövs ljuskabel för IP-TV?

För att du ska få fullt ut av IPTV så är en snabb nätförbindelse viktig. Då laddas tvprogrammet snabbt in i nätdigitalboxen och du kan genast se på programmet utan avbrott. Detta funkar också med stora platt-tv:n och skärmar som kan visa superfin HD-bildkvalitet.

Vad är en SmartTV?

SmartTV är en TV-apparat som påminner om en dator. Den kopplas upp till bredbandet antingen med kabel eller trådlöst. Förutom att du kan se på "vanlig" antenn-tv så har du möjlighet att njuta av alla funktioner som en SmartTV har och t.o.m. HD 3D bildkvalitet. Det finns olika applikationsprogram för att t.ex. hyra filmer direkt till TV:n, eller varför inte surfa på hemsidor som t.ex. YLE arenan, kolla facebook, youtube eller skype med rörlig bild. Du kan spela in TV-program på extern USB-minne o.s.v. SmartTV är hemmets nöjescentral och den ska vara uppkopplad till bredbandet.
MEDLEMSÄRENDE:

Välkommen på ordinarie andelsstämma onsdagen den 27.5.2020 kl. 18.00 hos Robert Juslin, Londbölevägen 33. Läs inbjudan.

VESSÖNET PÅ TV

Spotlight to 13.12.2012 kl. 21.00 på YLE 5.

OM VESSÖNET I UUSIMAA 1.9.2012

Uusimaa sammanfattade vårt pressinfo 1.9.2012 så här.

OM 4G I HBL

Läs en bra artikel om Finlands trådlösa framtid av Nisse Husberg

SKÄRGÅRDSSTÖD

Borgå stad beviljade den 7.3.2012 Vessönet skärgårdsstöd 60 000 euro.

NTM-CENTRALENS STÖD

Vessönet har beviljats av NTM-centralen stöd. Projektnummer 15537.

LÄS GUIDEN!

Snabbare på webben - Finland upp till 100 Mbit/s. Ladda ner!

facebook